Keramik

Keramik

Lera, vilket härligt material! Så många möjligheter och uttryck, jag kan göra vad jag vill, underbart!

 

Ibland är det roligast att forma leran tills jag känner att nu är det klart, andra gånger är glaseringen mest spännande. Det är intressant att vi alla som jobbar med lera uttrycker vår egen personlighet i det vi gör och allt bli olika.

Eftersom jag har en gammal manuell ugn krävs det noggrannhet men jag kan också styra det som jag vill. Allt bränns två gånger, först skröjbränns det så att leran blir lite hård inför nästa moment som är glaseringen. Andra gången blir det i högre temperatur så att färgerna och ytan smälter ihop fint.

 

Just nu är jag mycket inne på mina keramiktavlor som nästan blir som små målningar. Jag gör dem i olika storlekar och mina lutar på en list men det går att hänga upp dem också. Musslorna är 35 cm stora, antingen hela eller halva och alla vill jag ska vara olika, precis som i naturen. Jag gör även personliga doptavlor på beställning m.m.

 

 

  I det gamla brygghuset på gården Bruse finns min keramikverkstad med ett utställningsrum där jag visar mina arbeten som keramikmusslor, tavlor, fat, trädgårdskrumelurer m.m.

 

 

 

 

                                     Trädgårdskrumelurer

                                                               finns även som blommor och fåglar.

    Jag använder de långa som växtstöd och dekoration medan de

kortare passar bra i krukor med blomstergrupper.